Orada iz pećnice s povrćem



Brzi skok na recept!

SMRZLA SU NAM SE JAJCA


Kasno proljeće 2021, još niti izbliza ne prži kao u srpnju i kolovozu. Stigli smo na more. Nismo se ni raspakirali, odmah kreću zahtjevi da se ulovi najmanje orada.

Ajde veliki ribiču, ulovi nam ribu, orada, arbun, bilo što, pa hobe, lignje, rakove, želim okusiti plodove mora!

Kako da ne, u podvelebitskom kanalu ima ribe kao u WC-u. Svjejedno, ugađam joj, zapravo sebi, jer volim loviti ribu, iako je zadnjih desetak godina baš i nema. Vrša je već spremna za bacanje.

Spremno je…

Problem je hladno more, bura je stala ali je napravila svoje, 16-17c nije za kupanje, a za baciti vršu moram u more!

Ili ne moram?

Uskače Jura koji se kupa i na 15c te sam odlazi baciti vršu! Čudo od psa!

orada je u vrši?
Pametno je odveslao da ne mora previše plivati

Naravno, sve što smo sutradan Jura i ja ulovili bio je jedan morski krastavac. Kao da nam je ljutiti Posejdon pokazao srednji prst. Pokazat ćemo ga i mi njemu! Nema predaje. Idemo kod lokalnog ribara, kupujemo orade i fingiramo ulov.  Dok ih čistim na plaži, zovem ju da dođe pogledati što smo ulovili.

Dečki, i bolje vam je da ste ih ulovili, inače biste morali kod lokalnog ribara mokrih gaća.

Preživjeli smo još jednu rundu. Jura ide proslaviti skokom u more.

Elegancija

orada recept
QR kod za download recepta

orada

Orada iz pećnice s povrćem

Cijela ili/i filetirana orada s povrćem lagan je obrok za bilo koje doba dana.
Priprema 30 mins
Kuhanje 20 mins
Ukupno 50 mins
Jelo Ručak, Večera
Kuhinja hrvatska, Svjetska
Klj. riječ orada, riba
Porcije 3 osobe

Poželjna oprema

  • Nož za filetiranje

Namirnice
  

Orada s povrćem

  • 1 kg orada
  • maslinovo ulje
  • 5 kom ljutika
  • 1 kom komorač
  • ljute papričice
  • sušena rajčica
  • 2 kom limun
  • peršin
  • sušeni kopar
  • sjemenke senfa

Postupak pripreme
 

Postupak pripreme orade s povrćem

  • Oradu dobro očistiti ili/i filetirati te dobro posoliti, popapriti, zaliti maslinovim uljem pa napuniti limunom i peršinom
  • Ako imate miks filetirane i cijele orade, filetirane dijelove prekrijte s malo više limuna da se ne zapeče prerano
  • Narezati povrće po želji i rasporediti po plehu
  • Pećnicu zagrijati na 190c i peći 20-25 minuta

Bilješke

  • Probajte s brancinom, arbunom ili nekom trećom ribom po želji.
  • Što se tiče povrća, u igri su poriluk narezan na kolutove, luk, cherry rajčice, brokula i sl.
  • od priloga klasični pečeni krumpir, batat, žganci (palenta, pura) zapečeni na tavi odličan su izbor
Klj. riječ orada, riba

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recipe Rating




2 komentara “Orada iz pećnice s povrćem”