Brzi skok na recept
BUDEM, BUDEM
Kad ćeš me voditi na Island? Voljela bih vidjeti vulkan i lavu.
Odgovaram u svom stilu na koji je posebno osjetljiva – budemo!
Mislim si… ako je do vulkana, prvi izvor je Vezuv, da te odvedem na pravu pizzu u Napulj, pa onda posjetiti Amalfi obalu…
U međuvremenu, da ju malo umirim, napravit ću joj lava cake. Ali ne ide sve glatko. Ničim izazvana primjećuje:
Stara veš mašina stoji nam u hodniku već 10 dana, kada ju planiraš odnijeti na reciklažno? Susjedi će početi prati veš u njoj uskoro.

Opet uzvraćam jako – budem!
Sad već plešem po rubu, ali znam zašto to radim.
Kao naš Jura koji je na sto muka kada mu bacim 2 loptice pa ne zna za kojom bi trčao, tako i ona, ne može se odlučiti želi li više lava cake ili da odnesem veš mašinu. Na kraju će meni prepustiti odluku. Što mi je i cilj. Peći ćemo kolače.
P.S.
Moj prijatelj Ivan Š. trebao je doći pomoći odnijeti veš mašinu, ali se izvlačio na nevjerojatne načine jer je velika ljenčina koja samo voli spavati k’o medo i papati slatkiše, a baš mu je lava cake najdraži. Slatka osveta slijedi – e, sada ga nećeš dobiti, osim fotografije!

Lava cake
Namirnice
Lava cake
- 150 g tamna čokolada
- 100 g putar
- 3 kom jaja
- 50 g šećer
- 30 g brašno po izboru
Postupak pripreme
Postupak pripreme lava cake-a
- Pripremite namirnice
- Na pari otopite čokoladu i putar
- Miksajte jaja i šećer
- U miks jaja i šećera polako ulijte miks čokolade i putra pa pomiješajte
- U miks dodajte brašno i dobro pomiješajte
- U međuvremenu namažite posudice lagano putrom, pa pobrašnite i istresite višak brašna
- Ulijte smjesu u posudice
- Stavite na 220c 10ak minuta, koju minutu više ako želite biti sigurni da se neće raspasti
- Preokrenite ga na tanjur, dekorirajte po želji i kolač je spreman
Bilješke
- najbolje je čačkalicom provjeriti u kojoj je fazi kolač tako da ju nakon 10ak minuta u pećnici ubodete u sredinu pa vidite kakva je unutrašnja tekstura smjese
- dodao sam na vrh kolača umak od kupine (coulis), koji sam napravio tako da sam jako dobro promiksao kupine i procijedio, kiselina uvijek dobro dođe za izbalansirati slatkoću









